Voldoet aan Bouwbesluit door succesvolle NEN 6069 test

Scootmobielstalling voldoet aan Bouwbesluit

De BS scootmobielstalling kan beschouwd worden als uitbreiding van een woning en dient te voldoen aan de wetgeving zoals beschreven in de Woningwet/Bouwbesluit. Om hieraan te voldoen is de BS scootmobielstalling getest volgens NEN 6069 bij Efectis in Bleiswijk. Dit geaccrediteerde testlaboratorium heeft geconcludeerd dat de BS scootmobielstalling voldoet aan de wettelijke normen en daarmee een brandveilige oplossing is voor het stallen van een scootmobiel in (verkeersruimten in) een gebouw.

De test

De BS scootmobielstalling is vervaardigd van speciale brandwerende plaatmaterialen die de stalling zijn bijzondere kwaliteiten geeft. Doordat de stalling luchtdicht is, zorgt het tekort aan zuurstof dat het vuur zich niet verder kan ontwikkelen. Uit de test is gebleken dat de BS scootmobielstalling gedurende 30 minuten vlamdicht bleef, de thermisch isolatie voor voldoende bescherming zorgde tegen de hitte die bij een scootmobielbrand ontstaat en er geen rook verspreiding was.
De BS scootmobielstalling is daarnaast ook nog getest door het Trainingscentrum Oost Nederland (TRONED). Hier is de BS scootmobielstalling zelfs 5 keer onderworpen aan een brandveiligheidstest en ook veilig bevonden. 

Veiligheid voorop

Bij een eventuele brand in de BS scootmobielstalling vindt er dus geen rookverspreiding plaats in verkeersruimtes. Het zicht op de vluchtwegen in gebouwen blijft hierdoor normaal waardoor personen zich in veiligheid kunnen brengen. Daarnaast biedt de BS scootmobielstalling extra veiligheid doordat het laden van een scootmobiel bij brand automatisch stopt. De flitslamp op de stalling maakt duidelijk dat er in de BS scootmobielstalling een brand is. Deze signalering kan gekoppeld worden aan het brandmeldsysteem in een gebouw waardoor professionele hulp automatisch gewaarschuwd wordt.

Een brand van een scootmobiel in een verkeersruimte kan grote gevolgen hebben! Zie hiervoor onderstaand filmpje.

Vraag nu een offerte aan